تأثیر مصرف عصاره آبی بوقناق و تمرین مقاومتی کل بدن (TRX) بر سطوح سرمی رزیستین و شاخص مقاومت به انسولین زنان دارای اضافه وزن و چاق
|
مژگان جهانی ، امید محمددوست*  |
گروه علوم ورزشی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران |
|
چکیده: (244 مشاهده) |
زمینه و هدف: مقاومت به انسولین با عدم پاسخ بافتها به ترشح انسولین شناخته و نقشی اساسی در پاتوژنز بیماریها دارد؛ هدف پژوهش، بررسی تأثیر هشت هفته مصرف عصاره آبی بوقناق و تمرین مقاومتی کل بدن (TRX) بر سطح سرمی رزیستین و شاخص مقاومت به انسولین زنان دارای اضافه وزن و چاق بود.
روشها: جامعه آماری این پژوهش نیمه تجربی، زنان چاق و دارای اضافه وزن شهر تربتجام بودند، 48 نفر بهعنوان نمونه بهصورت هدفمند انتخاب و در 4 گروه: 1: تمرین TRX+ مصرف عصاره بوقناق، 2: تمرین TRX+ دارونما، 3: مصرف بوقناق، 4: کنترل بهطور تصادفی تقسیم شدند. برای تعیین رزیستین و مقاومت به انسولین نمونه خونی قبل و بعد از اجرای پژوهش گرفته شد. تمرین TRX به مدت هشت هفته اجرا و روزانه 8 میلیلیتر عصاره با حل کردن در 250 میلیلیتر آب بعد از صرف نهار به مدت هشت هفته، مصرف شد. تجزیه و تحلیل در نرمافزار SPSS-25 با روشهای آماری تیوابسته و تحلیل واریانس یکطرفه و در صورت معنیدار شدن با آزمون شفه؛ در سطح معنیداری انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد هشت هفته مصرف عصاره آبی بوقناق یا تمرین TRX نتوانسته بر سطوح رزیستین آزمودنیها تأثیر معناداری داشته باشد، ولی کاهش معناداری را در شاخص مقاومت به انسولین بهوجود آورد .
نتیجهگیری: بهنظر میرسد مصرف عصاره آبی بوقناق یا تمرین TRX ممکن است بهعنوان یک استراتژی در جهت تعدیل سطوح شاخص مقاومت به انسولین بوده و میتوان بهعنوان روش مداخلهای تأثیرگذار مورد توجه قرار گیرد.
|
|
واژههای کلیدی: تمرین TRX، رزیستین، عصاره آبی بوقناق، مقاومت به انسولین |
|
متن کامل [PDF 747 kb]
(67 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
غدد درون ریز
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|