[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق نشر::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
..
:: دوره 2، شماره 1 - ( 1-1397 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 34-42 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش حفاظتی سیلیمارین و فلاونوئید‌های آرتیشو (Cynara scolymus) در مقابل آپوپتوزیس نورون‌های حرکتی قطعات کشت شده نخاع موش‌های سوری بالغ
فرزانه مشاوری* ، حمید رضا مؤمنی ، میترا نوری
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه اراک، اراک
چکیده:   (13356 مشاهده)
مقدمه: مرگ نورون‏های حرکتی در کشت قطعات نخاع از نوع آپوپتوزیس می‏باشد و استرس اکسیداتیو می‏‌تواند یکی از مکانیسم‏های دخیل در این پدیده محسوب ‏شود. سیلیمارین به‏عنوان یک آنتی‏‌اکسیدان قوی قادر است استرس اکسیداتیو را مهار نماید. با توجه به اینکه فلاونوئید‏های آرتیشو منبع غنی از سیلیمارین می‌‏باشند هدف از این پژوهش بررسی اثر سیلیمارین و فلاونوئید‏های آرتیشو بر آپوپتوزیس نورون‏های حرکتی قطعات کشت شده نخاع موش بود.
روش­‌ها: نخاع سینه‏ای موش‏های سوری ماده بالغ به قطعات 500 میکرونی بریده و این قطعات به 4 گروه تقسیم شدند: 1- قطعات لحظه صفر که بلافاصله فیکس شدند. 2- قطعات گروه کنترل که حلال سیلیمارین و فلاونوئید‏ها را دریافت کردند. 3- قطعات تیمار شده با سیلیمارین (200 میکرو مولار) 4- قطعات تیمار شده با فلاونوئید‏های استخراج شده از آرتیشو (10 میکروگرم بر میلی‏لیتر). قطعات گروه 2 تا 4 به ‏مدت 6 ساعت در محیط کشت نگه‏داری شدند. سپس قطعات کشت شده فیکس و پس از شستشو برش گیری شدند. جهت بررسی جنبه‏‌های مورفولوژیکی آپوپتوزیس از رنگ آمیزی هوخست و پروپیدیوم آیوداید استفاده شد. جهت ارزیابی پراکسیداسیون لیپید و ظرفیت کل آنتی اکسیدانی در قطعات نخاع به ترتیب از سنجش مالون دی آلدهید (MDA) و قدرت آنتی اکسیدانی/ احیا کنندگی آهن سه ظرفیتی  (FRAP)استفاده شد.
یافته‌ها: نورون‏های حرکتی قطعات نخاع کشت شده برای به ‏مدت 6 ساعت مشخصات مورفولوژیکی آپوپتوزیس شامل چروکیدگی سلول، متراکم شدن هسته و کروماتین را در مقایسه با نورون‏های لحظه صفر نشان دادند. در این زمان، میزان MDA  و FRAP در قطعات نخاع نسبت به قطعات لحظه صفر به ترتیب  افزایش و کاهش یافت. استفاده از سیلیمارین و فلاونوئید‏های آرتیشو به‌‏طور جداگانه پس از 6 ساعت، نسبت به گروه کنترل، توانست جنبه‏های مورفولوژیکی آپوپتوزیس را در نورون‏های حرکتی به تأخیر بیندازند و میزان MDA قطعات نخاع را کاهش دهد.
 نتیجه­گیری: سیلیمارین و فلاونوئیدهای آرتیشو با خاصیت آنتی‌‏اکسیدانی خود توانستند آپوپتوزیس نورون‏های حرکتی قطعات کشت شده نخاع موش‏های بالغ را مهار نمایند.
 
واژه‌های کلیدی: آپوپتوزیس، آرتیشو، آنتی‌اکسیدان، سیلیمارین
متن کامل [PDF 1275 kb]   (2249 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم اعصاب
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moshaveri F, Momeni H R, Noori M. Protective effect of silymarin and Artichoke (Cynara scolymus) flavonoids against apoptosis of cultured spinal cord the motor neurons of adult mice. Ir J Physiol Pharmacol 2018; 2 (1) :42-34
URL: http://ijpp.phypha.ir/article-1-285-fa.html

مشاوری فرزانه، مؤمنی حمید رضا، نوری میترا. نقش حفاظتی سیلیمارین و فلاونوئید‌های آرتیشو (Cynara scolymus) در مقابل آپوپتوزیس نورون‌های حرکتی قطعات کشت شده نخاع موش‌های سوری بالغ. مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران. 1397; 2 (1) :42-34

URL: http://ijpp.phypha.ir/article-1-285-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 1 - ( 1-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران Iranian Journal of Physiology and Pharmacology
Persian site map - English site map - Created in 0.27 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645