[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق نشر::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
..
:: دوره 2، شماره 1 - ( 1-1397 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 8-16 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر محافظتی عصاره هیدروالکلی خرفه بر بهبود آسیب اکسیداتیو القا شده توسط لیپوپلی ساکارید درهیپوکمپ موش‌صحرایی
لیلا کریمی زندی* ، مریم نوربخش نیا ، علی اکبر احسان پور ، سمیه رجائیان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان
چکیده:   (18234 مشاهده)
مقدمه: یکی از مهم‌ترین عوامل بروز اختلالات نورودژنریتیو و بیماری‌هایی با نقص در یادگیری و حافظه مانند الزایمر و زوال عقل، التهاب دستگاه عصبی است که معمولاً با استرس اکسیداتیو همراه می‌شود. التهاب دستگاه عصبی می تواند منجر به فعال شدن سلولهای ایمنی و راه‌اندازی آبشاری از واکنش‌های سلولی و شیمیایی شده و درنهایت باعث تولیدمقادیر بسیار زیادی از گونه‌های فعال اکسیژن گردد. مطالعات اخیر نشان داده اند که استفاده از گیاهانی که دارای مواد آنتی اکسیداتیو قوی هستند می تواند یک گزینه مناسب برای پیشگیری و درمان التهاب عصبی و استرس اکسیداتیو باشد. گیاه خرفه به دلیل دارا بودن انواع اسیدهای چرب غیراشباع و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند : آلفا-توکوفرول، اسید‌آسکوربیک و گلوتاتیون احتمالا می‌تواند اثرات مثبتی در جلوگیری از التهاب و استرس اکسیداتیو داشته باشد. در این تحقیق اثر عصاره هیدروالکلی خرفه بر بهبود آسیب اکسیداتیو القا شده توسط لیپوپلی ساکارید باکتریایی (LPS) در هیپوکمپ موشهای صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.
روش­‌ها: موشهای صحرایی نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 10 ± 220  گرم در 4 گروه قرارگرفتند.  حیوانات  عصاره خرفه (mg/kg 400) را طی یک دوره 14 روزه از طریق دهانی (گاواژ) دریافت نمودند. LPS (1mg/kg)، به صورت داخل صفاقی تزریق گردید . میزان فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیداتیو شامل  کاتالاز(CAT) ، سوپراکسید دسموتاز(SOD) و گلوتاتیون ردوکتاز (GR) در هیپوکمپ سنجیده شد. همچنین میزان پراکسیداسیون لیپیدی نیز به عنوان مارکری برای تعیین آسیب اکسیداتیو اندازه گیری شد.
یافته­‌ها: LPS موجب تحریک و افزایش فعالیت آنزیم SOD،CAT  و کاهش فعالیت GR نسبت به گروه کنترل شد. همچنین LPS موجب افزایش مالون دی آلدئید (MDA) شد. عصاره خرفه به صورت معناداری فعالیت آنزیم های SOD، CAT و GR را نسبت به گروه LPS افزایش داد و باعث کاهش معنادار MAD نسبت به گروه دریافت کننده LPS گردید.
 نتیجه‌­گیری: به نظر می­رسد گیاه خرفه به علت دارا بودن ترکیبات ویژه و اثرات آنتی اکسیدانی قوی می تواند به عنوان یک محصول طبیعی جهت پیشگیری و درمان  آسیب های اکسیداتیو در نظر گرفته شود.
واژه‌های کلیدی: آسیب اکسیداتیو، التهاب عصبی، خرفه، لیپو پلی ساکارید باکتریایی، موش صحرایی
متن کامل [PDF 1390 kb]   (2364 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم اعصاب
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi Zandi L, Noorbakhshnia M, Ehsanpour A A, Rajaeian S. Protective effect of hydro-alcoholic extract of Portulaca oleracea on LPS-induced oxidative damage in the hippocampus of rats. Ir J Physiol Pharmacol 2018; 2 (1) :16-8
URL: http://ijpp.phypha.ir/article-1-282-fa.html

کریمی زندی لیلا، نوربخش نیا مریم، احسان پور علی اکبر، رجائیان سمیه. اثر محافظتی عصاره هیدروالکلی خرفه بر بهبود آسیب اکسیداتیو القا شده توسط لیپوپلی ساکارید درهیپوکمپ موش‌صحرایی. مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران. 1397; 2 (1) :16-8

URL: http://ijpp.phypha.ir/article-1-282-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 1 - ( 1-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران Iranian Journal of Physiology and Pharmacology
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4710