[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق نشر::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
..
:: جلد 8 - ::
جلد 8 - صفحات 72-66 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات بین نسلی مصرف مرفین در نوجوانی بر رفتار شبه اضطرابی اندازه‌گیری شده با ماز صفر مرتفع در موش‌های صحرایی نر
ویدا علی پور ، امیر شجاعی ، سیدجواد میرنجفی‌زاده ، حسین عزیزی*
گروه فیزیولوژی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده:   (350 مشاهده)
زمینه و هدف: بیش از 50 درصد از سوءمصرف کنندگان دارو، مصرف مواد را در دوره نوجوانی آغاز می­کنند. مواجهه مزمن با مرفین، خصوصاً در طول این دوره، می‌­تواند منجر به اثرات طولانی ­مدت و قابل انتقال به نسل بعد شود. در مطالعه حاضر تأثیر در معرض مرفین قرار گرفتن والد نر در دوره نوجوانی بر رفتار شبه ­اضطرابی فرزندان نر در بزرگسالی مورد بررسی قرار گرفت.
روش‌ها: موش­های صحرایی نر نژاد ویستار به مدت 10 روز، در روزهای30 تا 39 بعد از تولد در طول دوره نوجوانی، در معرض مقادیر افزایشی مرفین (5 تا 25 میلی­گرم بر کیلوگرم، به صورت زیر جلدی) یا سالین قرار گرفتند. بعد از یک دوره بدون دارو، به مدت 20 روز، موش­های صحرایی نر که دارو دریافت کرده بودند، در کنار موش­های صحرایی ماده قرار گرفتند. زاده­‌های نر بزرگسال (60 تا 70 روزه) برای رفتار شبه‌­اضطرابی با آزمون­ ماز صفر مرتفع ارزیابی شدند. آزمایش­‌ها در دو گروه زاده‌­ها انجام شد. گروهی که والد نر، سالین دریافت کرده بود و گروهی که والد نر، مرفین دریافت کرده بود. تعداد موش­های صحرایی نر در هر گروه 14 سر بود.
یافته‌ها: زاده­‌هایی که والد نر آن­ها در معرض مرفین بوده است، رفتار شبه اضطرابی کمتری در مقایسه با گروه کنترل نشان دادند. قرار گرفتن پدر در معرض مرفین در دوره نوجوانی می‌تواند بر رفتارهای شبه اضطرابی در فرزندان نر تأثیر بگذارد و به کاهش سطح اضطراب در بزرگسالی منجر شود.
نتیجه­‌گیری: مصرف زودهنگام مواد ممکن است اثرات بین‌نسلی پیچیده‌ای داشته باشد و اهمیت درک پیامدهای بلندمدت قرار گرفتن در معرض مواد مخدر در دوران نوجوانی را برجسته می‌سازد. تحقیقات بیشتر باید به بررسی مکانیزم‌های زیرساختی که تغییرات رفتاری را ایجاد می‌کنند و تأثیرات احتمالی آن‌ها بر سلامت روانی در نسل‌های مختلف بپردازند.
واژه‌های کلیدی: رفتار شبه ­اضطرابی، شبه­ مخدر، ماز صفر مرتفع، نوجوانی ​​​​​​​
متن کامل [PDF 6157 kb]   (173 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری-با دعوت سردبیر | موضوع مقاله: علوم اعصاب
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alipour V, Shojaei A, Mirnajafi-Zadeh J, Azizi H. Intergenerational effects of adolescent morphine exposure on anxiety-like behavior evaluated by elevated zero maze in male rats. Ir J Physiol Pharmacol 2025; 8 :66-72
URL: http://ijpp.phypha.ir/article-1-710-fa.html

علی پور ویدا، شجاعی امیر، میرنجفی‌زاده سیدجواد، عزیزی حسین. اثرات بین نسلی مصرف مرفین در نوجوانی بر رفتار شبه اضطرابی اندازه‌گیری شده با ماز صفر مرتفع در موش‌های صحرایی نر. مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران. 1403; 8 () :66-72

URL: http://ijpp.phypha.ir/article-1-710-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 8 - برگشت به فهرست نسخه ها
مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران Iranian Journal of Physiology and Pharmacology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4700