راهنمای نگارش مقالات
اهداف و چشمانداز
"مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران" نشریه رسمی "انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران" است که حاصل پژوهش محققین را در حوزههای بنیادی، توسعهای و کاربردی در زمینههای فیزیولوژی و فارماکولوژی و علوم مرتبط به چاپ میرساند. این مجله مقالات پژوهشی، مروری، گزارش فنی و گزارش کوتاه را می پذیرد. مقالات با دو نویسنده مسئول در حوزههای ذکر شده نیز قابل پذیرش میباشند. چاپ مقاله در این مجله به زبان فارسی همراه با خلاصه انگلیسی صورت میگیرد.
هیأت سردبیری در پذیرش، ویرایش (با کسب اجازه از نویسندگان) و یا رد مقاله آزاد است.
ارسال مقاله نویسندگان باید مقاله خود را به صورت الکترونیک در تارنمای مجله (http://ijpp.phypha.ir) بارگذاری کنند. به همراه ارسال مقاله اصلی، یک نامه درخواست چاپ مقاله امضاء شده و یک فرم تعهد امضاء شده توسط تمامی نویسندگان (قابل دستیابی از تارنمای مجله) برای هر مقاله باید تهیه و ارسال شود. زبان مقاله فارسی است و باید سلیس، روان و پیراسته از غلطهای دستوری و املایی باشد و از آوردن اصطلاحات خارجی که معادلهای دقیق و پذیرفته شده در زبان فارسی دارند، خودداری گردد. چنانچه خلاصه مقاله قبلا در مجموعه خلاصه مقالات یک همایش یا سمینار به چاپ رسیده باشد، مانعی برای ارسال به این مجله نخواهد بود.
نسخه اصلی(manuscript) مقالات با استفاده از نرمافزارMs-Word نوشته شده، نوع و اندازه حروف برای زبان فارسی میترا شماره ۱۳ و برای زبان لاتینTimes New Roman شماره ۱۱ باشد. لازم است متن مقاله با فرمتdoc/docx و به صورتSingle space و با حاشیههای مشخص از اطراف تایپ شده باشند. نمودارها در یک فایل ورد و شکلها با فرمتJPEG یاGIF با وضوح مناسب باشند.
مقاله نباید قبلاً در سایر نشریات به چاپ رسیده یا همزمان برای مجلات دیگر ارسال شده باشد و لازم است نویسندگان مقاله در نامه درخواست چاپ، این مورد را درج نمایند.
لازم است فرم تعهد را از تارنمای مجله (لینک) دانلود و تکمیل نموده و به همراه نامه درخواست چاپ به سایت مجله ارسال نمایید.
جهت سهولت کار، مقاله پیوست را (لینک) بعنوان قالب در نظر گرفته و متن مقاله خود را در داخل قالب بارگذاری کنید.
مقالات مورد پذیرش
الف- مقاله پژوهشی (Research paper)
صرفا پژوهشی، اصیل و حاصل تحقیق نویسندگان میباشد. این نوع مقاله میبایست شامل: صفحه عنوان، چکیده (حداکثر ۲۵۰ کلمه)، واژههای کلیدی، مقدمه، مواد و روشها، یافتهها، بحث، نتیجهگیری، سپاسگزاری، تعارض در منافع، نقش نویسندگان، منابع، چکیده به زبان انگلیسی (حداکثر ۲۵۰ کلمه)، واژههای کلیدی به زبان انگلیسی، و ضمائم (جداول، نمودارها و تصاویر) باشد. حداکثر تعداد کلمات مجاز متن بدون منابع ۴۰۰۰ کلمه، حداکثر تعداد جداول و اشکال ۶ عدد و حداکثر تعداد منابع ۲۵ منبع میباشد. در سراسر متن و جداول و نمودارها تا حد امکان از کلمات فارسی استفاده شود.
ب- مقاله کوتاه (Short communication)
مقاله کوتاه گزارش علمی است که در برگیرنده یافتههای مهم و یا پیشرفتهای قابل توجه در زمینههای علمی و ارزیابی روشهای رایج است. همچنین میتواند گزارشی از یک مطالعه کوتاه اما با کیفیت بالا و ارزشمند را شامل گردد. این نوع مقاله میبایست شامل: صفحه عنوان، چکیده غیرساختاریافته (حداکثر ۱۵۰ کلمه)، واژههای کلیدی، مقدمه، روش کار و یافتهها (با هم)، بحث و نتیجهگیری (باهم)، سپاسگزاری، تعارض در منافع، نقش نویسندگان، منابع، چکیده غیرساختاریافته به زبان انگلیسی (حداکثر ۱۵۰ کلمه)، واژههای کلیدی به زبان انگلیسی، و ضمائم (جداول، نمودارها و تصاویر) باشد.این مقالات حداکثر در ۲۰۰۰ کلمه تهیه و تعداد جداول و یا نمودارهای آن نبایستی از ۳ و تعداد منابع از ۱۵عدد تجاوز کند.
ج- مقاله مروری (Review article)
این مقالات توسط افراد صاحب نظر و پژوهشگران مجرب که داری تألیفات متعدد در زمینه تخصصی مربوطه باشند (با استفاده از منابع و مآخد معتبر و جدید) نوشته میشود. نویسندگان این نوع مقاله میبایست به حداقل ۳ مقاله پژوهشی اصیل از مقالات قبلی خود مرتبط با موضوع مقاله مروری استناد کنند. حداکثر تعداد کلمات مجاز متن بدون منابع ۵۰۰۰ کلمه، حداکثر تعداد جداول و نمودارها ۶ عدد و حداکثر تعداد منابع ۷۵ باشند . این نوع مقالات با حداکثر تعداد کلمات ۲۵۰ کلمه در چکیده فارسی و انگلیسی، بایستی به یکی از اشکال زیر ارائه شوند:
- مقالات مروری ساختاریافته (Systematic review) : میتوانند به صورت متاآنالیز، متاسنتز یا بدون تحلیل آماری باشند که دارای اجزاء مقالات پژوهشی اصیل میباشند.
- مقالات مروری غیر ساختاریافته: اجزای این گونه مقالات نیز شبیه اجزای مقالات پژوهشی اصیل میباشد اما بخش » روش کار« ندارند.
د- گزارش فنی (Technical report)
مقالهای اصیل است که روش تجربی، محاسباتی و یا شیوه آزمایش نوینی را در زمینه فیزیولوژی و فارماکولوژی ارائه مینماید. در گزارش فنی ترتیب ارائه مطالب در متن شبیه به مقالات پژوهشی است به استثنای این که چکیده فارسی وانگلیسی حداکثر ۱۵۰ کلمه میباشد. این مقالات بایستی حداکثر در ۲۰۰۰ کلمه (به همراه منابع) تهیه شوند. حداکثر مجموع تعداد جداول و نمودارها در این نوع مقالات ۳ بوده و تعداد منابع نیز از ۱۵ تجاوز نکند.
اجزای تشکیل دهنده مقاله
صفحه عنوان بایستی شامل عنوان کامل مقاله (حداکثر ۱۰۰ حرف)، نام و نام خانوادگی، گروه آموزشی، دانشکده، دانشگاه، شهر، کشور و کد ORCID برای هر یک از نویسندگان و شماره تلفن و آدرس پست الکترونیک نویسنده مسئول باشد. همچنین بایستی شامل فهرست کلمات اختصاری با نام کامل باشد. عنوان کوتاه (Running title) با حداکثر ۴۰ حرف جهت تکرار در بالای صفحات مقاله قید شود.
چکیده فارسی مقاله پژوهشی بایستی دارای ساختار و شامل بخشهای مجزای زمینه و هدف، روش کار (ذکر نوع مطالعه، حجم نمونه، ابزار مورد استفاده و نحوه انجام کار ضروری است)، یافته ها (با ذکر دادههای کمی و آنالیز آماری) و نتیجه گیری باشد و در پایان آن تعداد ۳ تا ۵ کلید واژه به ترتیب حروف الفبای فارسی درج گردد. در مورد مقالات کارآزمایی بالینی، ذکر کد کارآزمایی بالینی در ذیل واژگان کلیدی ضروری است. چکیده انگلیسی باید دقیقا مطابق با چکیده فارسی باشد. بهتر است برای انتخاب کلید واژه ها از واژههای MESH استفاده شود. نویسندگان باید برای تهیه چکیده دقت لازم را به عمل آورند به گونه ای که چکیده دقیقاً بیانگر محتوی اصلی مقاله باشد.
مقدمه باید حاوی اهمیت موضوع و هدف پژوهش باشد. در این بخش نیازی به تفصیل موضوع پژوهش و یا ارائه دادهها و نتیجهگیری پژوهش نیست
روش کار باید حاوی روش دقیق پژوهش، مشاهده یا آزمایش باشد. اگر از وسیلهای استفاده شده است، لازم است نام و آدرس سازنده در پرانتز ذکر شود. اگر از روش مشخصی استفاده شده است، لازم است منبع مورد استفاده ذکر شود. در غیر این صورت لازم است روش اجرا به حدی به روشنی بیان شود که قابل تکرار توسط پژوهشگران دیگر باشد. اگر از دارویی استفاده شده است، نام ژنریک، میزان و روش استفاده باید ذکر شود. روشهای آماری و نرمافزار استفاده شده برای تحلیل دادهها باید ذکر شوند.
ملاحظات اخلاقی ملاحظات اخلاقی باید در قسمت روش کار آورده شود: ۱) لطفاً مشخص کنید که رضایت آگاهانه از تمامی شرکتکنندگان در پژوهش و یا در صورتی که شرکتکنندگان کودک هستند از والدین یا سرپرست قانونی آنها گرفته شده است .نام مؤسسهای که پژوهش را به لحاظ اخلاقی تصویب کرده است آورده شود؛ ۲) در متن مشخص نمایید که برای حفظ و نگهداری از حیوانات آزمایشگاهی از راهنماهای مؤسسه ملی سلامت و یا راهنماهای مؤسسه خودتان استفاده کردهاید. میبایست تاییدیه کمیته اخلاق دانشگاه مربوطه و کد کمیته اخلاق برای این پروپوزال در قسمت روش کار ارائه گردد.
یافتهها باید در قالب متن، جداول، نمودارها و عکسها به روشنی بیان شود. لازم نیست همه یافتهها در قالب متن آورده شوند. به جای آن میتوان به جدول مربوط ارجاع داد. مقالات طولانی ممکن است نیاز به زیربخشهایی داشته باشد (به خصوص در بخش یافتهها و نتیجهگیری) تا متن را واضحتر نماید. از ارسال عکسها و نمودارهای سه بعدی اجتناب گردد. محتوای جداول نباید مجدداً در متن تکرار شود و بجای آن به شماره جدول ارجاع داده شود. جداول باید در صفحات جداگانه تایپ و به ترتیب استفاده در متن شمارهگذاری شوند. جداول بایستی دارای عنوان در قسمت بالا باشند و در صورت نیاز به توضیح، در زیر جداول به صورت زیرنویس قید گردد. نمودارها و تصاویر ارسالی باید از وضوح کافی جهت چاپ برخوردار باشند و در صفحات جداگانه تهیه و شماره و عنوان در زیر آنها قید شود.
بحث باید حاوی یافتههای جدید و مهم تحقیق و مقایسه آنها با نتایج پژوهشهای مرتبط دیگر و دلایل مشابهت و یا اختلاف در نتایج باشد. از تکرار بخش یافتهها در این بخش خودداری گردد. محدودیتهای مطالعه و میزان تعمیمپذیر بودن آن باید مورد توجه قرار گیرد.
نتیجهگیری باید حاوی جنبههای مهم و جدید پژوهش و نتیجهگیری حاصل از آن باشد. پیشنهاداتی جهت انجام مطالعات بعدی در این بخش قابل طرح است.
سپاسگزاری در این بخش میتوان از افراد و یا سازمانهای همکار در پژوهش که در معیار نویسنده مقاله قرار نمیگیرند قدردانی کرد. این موضوع شامل همه افرادی است که هرگونه کمک فنی و یا مشارکت در نوشتن متن مقاله داشتهاند و یا مدیر گروهی که پشتیبانی عمومی داشته است.
ملاحظات مالی پشتیبانی مالی، مواد و وسایل در این قسمت ذکر می شوند. در صورت پشتیبانی مالی از پژوهش لازم است نام مؤسسه و یا سازمان پشتیبانیکننده و شماره طرح، یا پایان نامه آورده شود.
تعارض در منافع نویسندگان باید هرگونه ارتباط مالی یا شخصی (رابطه شغلی، مشاوره، داشتن سهام، مالکیت و ...) با سازمانها یا شرکتها که موجب شود نتایج این مطالعه به جهت خاصی تمایل داشته باشد را برملا نمایند. نویسندگان باید هرگونه کمک مالی دریافتی و تعارض در منافع احتمالی را گزارش کنند. گزارش تعارض در منافع موجب رد مقاله نمیشود، ولی باید اعلام شود. در صورت عدم وجود تعارض در منافع لازم است متن زیر در این قسمت نوشته شود: "نویسندگان این مقاله تعارض در منافع ندارند".
نقش نویسندگان لازم است نقش هر کدام از نویسندگان در انجام مطالعه و نگارش مقاله در این قسمت ذکر گردد. به عنوان مثال می توان از الگوی زیر استفاده نمود: ا.ب.: ایده، طراحی و و نظارت بر حسن اجرای مطالعه؛ ز.ح.: انجام مطالعه؛ ج.د.: نگارش مقاله؛ ه.و.: آنالیز آماری.
جداول، نمودارها و اشکال جداول و نمودارها را به شکل عکس ارسال نکنید. عناوین اشکال و نمودارها زیر آنها قرار میگیرد. دادهها نباید همزمان در متن، جدول و شکل بیایند. اعداد و نوشتههای داخل جدول و نمودار به فارسی باشد. نمودارها به شکل طرح دار ارائه شوند تا در چاپ سیاه و سفید گروهها قابل تفکیک باشند.
منابع باید برای هر مقاله ارسال شده منابع به روز ارائه شوند. مسؤولیت صحت منابع با نویسندگان مقاله است. برای کاهش خطا، بهتر است نویسندگان، خوانندگان را به متون اصلی ارجاع دهند. منابع بر اساس ترتیب استفاده در متن شمارهگذاری شوند و در انتها به ترتیب شمارههای ذکر شده در متن فهرست شوند. در متن فقط شماره منابع در داخل قلاب ]عدد به فارسی[ ذکر گردد. در صورت ذکر بیش از یک منبع اعداد با ویرگول از یکدیگر جدا شوند و در صورت پشت سر هم بودن منابع، منبع اول و آخر ذکر شده و با خط فاصله از یکدیگر جدا شوند. تمامی منابع شامل منابع فارسی زبان نیز در فهرست منابع، به انگلیسی نوشته شوند. نام تمامی نویسندگان مقاله را در منابع درج نمایید و از عبارت “et al.” استفاده نکنید.
چکیده انگلیسی در آخرین صفحه و شامل عنوان انگلیسی، نام و نامخانوادگی نویسندگان ، وابستگی دانشگاهی نویسندگان، چکیده انگلیسی مقاله شامل قسمتهای Background and aim, Methods, Results, Conclusion و نشانی دقیق پستی، آدرس الکترونیک و کد ارکید نویسنده مسؤول باشد. واژههای کلیدی باید بین ۳ تا ۵ کلمه باشند و با حرف بزرگ شروع شوند. اطلاعات ارائه شده در این صفحه باید مطابق با اطلاعات صفحه چکیده فارسی باشد.
الگوی نگارش انواع منابع اعم از مقاله یا کتاب
مقاله
نام اصلی (خانوادگی) و حرف اول نام (کوچک) تمام نویسندگان را آورده و سپس عنوان مقاله، آنگاه عناوین خلاصه شده مجله (بر اساس فرمت Pubmed) بصورت پررنگ (Bold) و ایتالیک، شماره مجله، سال انتشار و صفحات اول و آخر آورده شود. توجه خاص به نقطهگذاری و ویرگول در نوشتن مراجع ضروری است.
نمونه مقاله:
Imanshahidi M, Hosseinzadeh H, The pharmacological effects of Salvia species on the central nervous system. Phytother Res ۲۰ (۲۰۰۶) ۴۲۷-۴۳۷.
نمونه مقاله منتشر نشده:
Perry NS, Bollen C, Perry EK, Ballard C, Salvia for dementia therapy: review of pharmacological activity and pilot tolerability clinical trial. Pharmacol Biochem Behav (۲۰۰۳) in press.
کتاب
نام اصلی (خانوادگی) و حرف اول نام (کوچک) تمام نویسندگان و سپس عنوان کتاب، شماره چاپ، شهر چاپ کتاب، ناشر، سال انتشار و شماره صفحات.
نمونه:
Kates M, Techniques of lipidology. ۲nd ed. New York: Elsevier, ۱۹۹۲: ۱۷۲-۱۷۵.
فصلی از یک کتاب
نام اصلی (خانوادگی) و حرف اول نام (کوچک) تمام نویسندگان فصل کتاب، عنوان فصل کتاب، نام اصلی (خانوادگی) و حرف اول نام (کوچک) تمام نویسندگان کتاب و سپس عنوان کتاب، شماره چاپ، شهر چاپ کتاب، ناشر، سال انتشار و شماره صفحات.
نمونه:
Phillips SJ, Whisnant JP, Hypertension and stroke. In: Laragh JH, Brenner BM, eds, Hypertension: pathophysiology, diagnosis and management. ۲nd ed. New York: Raven Press, ۱۹۹۵: ۴۶۵-۴۷۸.
مقاله ارائه شده در همایش
نام اصلی (خانوادگی) و حرف اول نام (کوچک) تمام نویسندگان، عنوان خلاصه مقاله، عنوان همایش، سال و محل (شهر و کشور) برگزاری همایش.
نمونه:
Assaran M, Danaie M, Sheibani V, Rayegan P, Nematollahi-Mahani N, The effect of morphine consumption by mother on brain development of rat offspring during lactation period. Second FAONS Symposium and third Iranian Neuroscience Congress, ۲۰۰۴ May ۱۶-۱۹, Tehran, Iran.
موضوعات نقل شده از اینترنت
Author(s), Title. [cited۲۰۰۱ Mar ۸]. Available from: http://....
نمونه:
Morse SS, Factors in the emergence of infectious diseases [cited ۱۹۹۶ Jun ۵]. Available from: http://www.cdc.gov/ncidod/EID/eid.htm.
پایاننامه
نام اصلی (خانوادگی) و حرف اول نام (کوچک) تمام نویسندگان پایان نامه، عنوان پایان نامه، نام دانشکده یا موسسه محل اجرای پایان نامه، نام دانشگاه، سال انتشار.
نمونه:
Mohammadi BA. Influence of oxidative stress on aryl hydrocarbon receptor signaling [dissertation]. Institute of Environmental Medicine, Karolinska Univ., ۲۰۱۳
توجه: اگر مقاله، کتاب یا پایان نامهای به زبان دیگری غیر از انگلیسی نگاشته شده است، لازم است زبان اصلی مقاله در انتها در داخل قلاب بیاید.
نمونهای از یک مقاله فارسی:
Nedjat S, Majdzadeh R, Rashidian A, Admission of medical students from bachelor’s degree: why? Hakim Res J ۱۰ (۲۰۰۷)۱-۷ [in Persian].
نمونهای از یک کتاب که به فارسی ترجمه شده است و از نسخه فارسی آن در مقاله استفاده شده است:
Bagherloo S, End of Traditional Marketing Area [Translation]. Zimen S, ed. ۲nd ed. Tehran: Mobaleghan Publication, ۲۰۰۴: ۴۹-۵۰ [in Persian].
توجه: نرم افزار اندنوت (endnot style) منطبق با الگوی رفرانس نویسی این مجله در تارنمای مجله (لینک) قابل دسترس است. نویسندگان محترم میتوانند جهت سهولت کار از آن برای مدیریت منابع در مقاله استفاده نمایند. نویسندگان محترم می بایست از انطباق منابع مقاله ارسالی خود با فرمت مجله اطمینان حاصل نمایند.
اختصارات و نشانهها فقط از اختصارات قراردادی استاندارد استفاده کنید. از نوشتن کلمات اختصاری در عنوان و چکیده خودداری نمایید. اصطلاح کامل اختصارات استفاده شده در اولین بار استفاده در متن باید آورده شود، مگر این که یک استاندارد اندازهگیری باشد.
ویراستاری و نقطه گذاری
۱) بین هر واژه باید یک فاصله وجود داشته باشد. «و» هم یک واژه محسوب می شود.
۲) نام ژن ها بصورت Italic نوشته شود.
۳) جای گذاشتن نقطه یا Period، دونقطه یا Colon، کاما، نقطه کاما یا Semicolon بلافاصله بعد از واژه می باشد. بعد از اینها یک فاصله گذاشته و واژه بعدی نوشته می شود.
۴) بین پرانتز و واژه قبل و بعد فاصله لازم است ولی درون پرانتر فاصله لازم نیست. کنترل شود که رفرنس های متن داخل قلاب باشد و با عدد فارسی تایپ شود و بین هر دو رفرنس باید ویرگول گذاشته شود و نباید از "و" استفاده شود.
۵) در تمام کلماتی که کسره آنها «ی» دارد باید «ی» حذف شود. مثلا: «هسته ی فیزیکی» باید بصورت "هسته فیزیکی" نوشته شود.
۶) اعداد تک رقمی باید به حروف نوشته شود. اعداد داخل متن باید تماما به فارسی تایپ شوند.
۷) جمله را نمیتوان با عدد شروع کرد. زمانی که لازم است، جملهای که با عدد شروع شود، با حروف آغاز می شود مانند "بیست و پنج موش صحرایی تحت درمان قرار گرفتند".
۸) برای اولین بار کلمات به شکل کامل نوشته می شوند. در دفعات بعدی می شود از خلاصه شده آن استفاده کرد.
۹) «می» به فعل نمی چسبد. «میشود» درست است و «میشود» غلط است و هرجا کلمه «ها» نوشته شود باید با نیم فاصله از کلمه قبلی جدا شود. مثل «جملهها»
۱۰) عدم استفاده از پرانتز در متن بجز اعداد مربوط به درصد و انحراف معیار و بند ۶
۱۱) اسامی افراد و روشهای انگلیسی را نمی توان به فونت فارسی نوشت. چنانچه معادل پذیرفته شده فارسی وجود ندارد باید به انگلیسی نوشته شود.
۱۲) جداول باید به فارسی تایپ شود و از آوردن کلمات اختصاری در جدول خودداری شود.
فرایند داوری مقاله هر مقاله توسط حداقل دو داور که توسط هیأت تحریریه مجله مشخص میشوند مورد داوری قرار میگیرد. تصمیم مجله در پذیرش، رد و یا تغییر در مقاله در اسرع وقت به نویسنده مسؤول اطلاع داده میشود.
داوری سریع برای نویسندگانی که تمایل به تسریع فرایند داوری مقاله دارند یک فرایند "داوری سریع" در مجله پیش بینی شده است. در این روش با پرداخت حق الزحمه داوران، داوری در عرض حداکثر ده روز انجام خواهد شد اما تضمین کننده پذیرش مقاله نیست. هزینه داوری سریع " یک میلیون و پانصدهزارتومان" می باشد که می بایست قبل از ارسال مقاله، به حساب مجله به شماره حساب: ۱۴۳۳۵۰۲۲۳و شماره شبای :
IR ۸۴ ۰۱۸۰ ۰۰۰۰ ۰۰۰۰ ۰۱۴۳ ۳۵۰۲ ۲۳
شماره کارت: ۰۸۱۴ ۲۷۳۶ ۸۳۱۲ ۵۸۵۹ بانک تجارت شعبه دانشگاه تربیت مدرس تهران بنام محمد جوان و محمد سیاح واریز گردد و تصویر فیش بانکی به همراه فرم تعهد نامه برای مجله ارسال گردد.
غلطگیری قبل از چاپ مقاله، یک فایل الکترونیک به نویسنده مسؤول ارسال میشود تا اشتباهات احتمالی را اصلاح نماید. اصلاحات بایستی به روشنی در متن مشخص شده و در اسرع وقت به دفتر مجله فرستاده شوند.
هزینه چاپ این مجله هیچ هزینهای بابت چاپ مقاله دریافت نمیکند.
حقوق معنوی تمام محتوای مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران تحت حقوق معنوی بینالمللی قرار دارد. این مجله برای استفاده غیرتجاری است. کپی، توزیع، ارسال، نمایش یا چاپ محتوای مجله با کسب اجازه کتبی مجاز است.
دور ریختن مدارک ارسال شده ششماه بعد از چاپ مقاله، تمامی موارد ارسالی شامل متن مقاله، اشکال و غیره، دور ریخته میشوند.
چکلیست نهایی
نویسندگان بایستی مطمئن شوند که قبل از ارسال مقاله به دفتر مجله موارد زیر را تهیه کردهاند:
- نامه درخواست چاپ مقاله که در آن اهمیت مطالعه قید شده باشد.
- با مراجعه به صفحه الکترونیک مجله http://ijpp.phypha.ir و الگو قرار دادن یکی از مقالات چاپ شده اخیر، تمام قسمتهای ساختاری مقاله را در مقاله خود لحاظ کنید. جهت سهولت کار، مقاله پیوست را (لینک) بعنوان قالب در نظر گرفته و متن مقاله خود را در داخل قالب بارگذاری کنید
- فرم تعهد که توسط همه نویسندگان مقاله امضاء شده باشد. صفحه عنوان که شامل عنوان کامل، نام نویسنده یا نویسندگان، شماره ارکید (ORCID) و وابستگی دانشگاهی آنها همراه با آدرس الکترونیک، تلفن و نمابر نویسنده مسؤول باشد.
- جداول، اشکال و عکسها، که دارای عنوان و شماره بوده و هر کدام در یک فایل مجزا تهیه شده باشند
نویسندگان بایستی مطمئن شوند که قبل از ارسال مقاله به دفتر مجله نکات زیر را مورد توجه قرار دادهاند:
cنام و آدرس دانشگاهی و الکترونیک نویسندگان و شماره ارکید (ORCID ID) نویسنده مسئول در صفحه اول مقاله درج شود.
عنوان و خلاصه مقاله به همراه نام و آدرس نویسندگان به زبان انگلیسی بعد از خلاصه فارسی در متن قرار داده شود.
کد و شماره نامه مصوب کمیته اخلاق دانشگاه برای این مطالعه در بخش روشها اضافه شود.
عنوان کوتاه، تا حداکثر ۵ کلمه در صفحه اول ارائه گردد.
کلمات کلیدی فارسی و انگلیسی، به ترتیب حروف الفبای فارسی نوشته شوند.
کلیه اسامی نویسندگان، تمام عبارات و اعداد انگلیسی (حتی مقادیر p وF ) در عنوان، خلاصه، زیرنویس نمودارها، جداول و اشکال، و متن مقاله به فارسی نوشته شوند. در مورد کلمات انگلیسی فاقد نام فارسی رایج، نام اختصاری در متن قید شود و نام کامل در پاورقی نوشته شود.
کلمات و اعداد محورهای عمودی و افقی نمودارها و جداول، و نام گروه بندی ها به فارسی نوشته شوند. در شکلها و نمودارها بجای قسمتبندی با حروف انگلیسی از حروف فارسی استفاده کنید.
شماره منابع در داخل متن به فارسی و داخل کروشه نمایش داده شود.
نقش نویسندگان، تعارض منافع و ... در آخر مقاله اضافه شود. چناچه مقاله برگرفته از نتایج پایان نامه است، در قسمت ملاحظات مالی نام دانشجو و مقطع تحصیلی را ذکر کرده و شماره ثبت پایان نامه را در داخل پرانتز بنویسید.
فهرست رفرانسهای آخر متن به فرمت مجله تبدیل و یکدست شوند. می توانید از نرم افزار endnote تعبیه شده در قسمت راهنمای نگارش مقالات در تارنمای مجله برای تبدیل رفرانسها به فرمت مجله استفاده نمایید.
برای مقالات پژوهشی حداکثر تعداد کلمات مجاز متن بدون منابع ۴۰۰۰ کلمه،مجموع تعداد جداول و اشکال حداکثر ۶ عدد و حداکثر تعداد منابع ۲۵ منبع میباشد.
از تکرار داده ها به هر دو فرم جدول و نمودار خودداری گردد و فقط به یک فرم (یا جدول و یا نمودار) ارائه گردند.
برای مقالات مروری حداکثر تعداد کلمات مجاز چکیده فارسی و انگلیسی ۲۵۰ کلمه، حداکثر تعداد کلمات متن بدون منابع ۵۰۰۰ کلمه، حداکثر تعداد جداول و اشکال ۶ عدد و حداکثر تعداد منابع ۷۵ منبع میباشد. نویسندگان میبایست در متن مقاله به حداقل ۳ مقاله از مقالات پژوهشی قبلی خود مرتبط با موضوع مقاله مروری استناد کنند.
برای مقالات کوتاه حداکثر تعداد کلمات مجاز چکیده فارسی و انگلیسی ۱۵۰ کلمه، حداکثر تعداد کلمات مجاز متن بدون منابع ۲۰۰۰ کلمه، حداکثر تعداد جداول و اشکال ۳ عدد و حداکثر تعداد منابع ۱۵ میباشد.
در مورد کلیه مواد و داروهای مصرفی، و حیوانات آزمایشگاهی مورد استفاده در مطالعه، ذکر نام کمپانی تولید کننده و کشور مربوطه الزامی است.
در گرافها یا جداول میزان معنی داری فقط با * یا # نشان داده شود. در زیرنویس دقیقا مشخص گردد که معنی داری بین کدام گروهها وجود دارد. از بکار بردن عبارت " حروف ناهمسان نشان دهنده اختلاف معنیدار است " جدا خودداری شود. در زیرنویس نمودارها از بکار بردن عبارت انگلیسی پرهیز گردد. فایل اکسل یا پریزم گرافها همراه مقاله اصلاح شده ارسال گردد. نحوه نوشتن میزان معنی داری در زیر نویس شکلها از نمونه الگوی زیر پیروی کنید:
*: تفاوت معنی دار با گروه ... با ۰/۰۵< p
**: تفاوت معنی دار با گروه ... با ۰/۰۱< p
+: تفاوت معنی دار با گروه ... با ۰/۰۵< p
روند داوری معمولا ۴ تا ۶ هفته طول می کشد اما یک گزینه داوری سریع وجود دارد که که در صورت پرداخت حق الزحمه داوران (مبلغ ۹۹۹ هزار تومان) داوری طی ۱۰-۷ روز انجام می شود. توجه داشته باشید انتخاب گزینه داوری سریع، ارتباطی با پذیرش مقاله نداشته و آن را تضمین نمی کند. در صورت تمایل، در فرم تعهد نامه گزینه داوری سریع را انتخاب کرده و مبلغ فوق را به شماره حساب قید شده در تارنمای مجله قسمت راهنمای نگارش مقاله واریز نمایید. لازم است کپی فیش واریزی در قسمت فایلهای پیوست، همراه مقاله ارسال گردد.