[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق نشر::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
..
:: دوره 2، شماره 4 - ( 10-1397 ) ::
جلد 2 شماره 4 صفحات 226-239 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر اثرات مفید روغن بذر گل گاوزبان بعنوان منبع گیاهی تامین اسیدهای چرب ضروری
حکیمه گاوزن*
گروه علوم پایه، داﻧﺸﮑﺪه دامپزشکی، داﻧﺸﮕﺎه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل
چکیده:   (2711 مشاهده)
زمینه و هدف: اسید های چرب امگا-3 و امگا-6 اسیدهای چرب ضروری برای ساختار و عملکرد فیزیولوژیک سلول­های بدن هستند که وجود آنها در در رژیم غذایی انسان و پستانداران الزامی بوده و کمبود آنها می­تواند زمینه ساز بسیاری از بیماریها باشد. در همین راستا نسبت امگا-6 به امگا-3 در رژیم غذایی نقش مهمی را در اثرات مفید فیزیولوژیک آنها ایفا می کند. با این حال در بسیاری از مناطق دنیا مقدار روزانه دریافتی این دو مکمل از رژیم غذایی بسیار کمتر از مقدار توصیه شده آنها در تغذیه سالم می­باشد. بسیاری از منابع غذایی موجود نیز فاقد نسبت متعادلی از امگا-3 و امگا-6 می­باشند. بنابراین یافتن منبع غذایی جدید سرشار از امگا-3 و امگا-6 ضروری است. گل گاوزبان، گیاهی از خانواده بوراژیناسه است. این مطالعه به بررسی اثرات سودمند روغن بذر گل گاوزبان ایرانی بر سلامتی انسان و پستانداران بر مبنای اثرات مفید اسیدهای چرب موجود در آن می‌­پردازد.
روش‌­ها: در این مطالعه از مقالات معتبر علمی نمایه شده در بانک‌های  اطلاعاتی Web of Science, Scopus, PubMED Central, SID, ISI بین سال­های 2000 تا 2017 در رابطه با اثرات درمانی روغن بذر گل گاوزبان و اسیدهای چرب ضروری آن، استفاده شده است.
یافته­ها: این روغن دارای مقادیر قابل ملاحظه ای از امگا-3، اسید استئاریدونیک، اسید آلفا-لینولنیک، امگا-6، گاما-لینولئیک اسید و لینولئیک اسید، و امگا-9 مهم، اولئیک اسید می­باشد. علاوه بر وجود اسیدهای چرب در روغن بذر گل گاوزبان، نسبت ترکیبی امگا-6 به امگا-3 در این روغن موجب منحصر به فرد شدن این روغن از نظر اثرات مفید بر سلامتی انسان شده است.
 نتیجه­‌گیری: استفاده از روغن بذر گل­گاوزبان ایرانی بصورت حاد یا مکمل در رژیم غذایی بعنوان ماده­ای با عوارض جانبی حداقل، قیمت ارزان و سهولت دسترسی، می­تواند در درمان و پیشگیری بسیاری از بیماریها موثر باشد.
 
واژه‌های کلیدی: امگا3، امگا6، روغن بذر گل گاوزبان
متن کامل [PDF 1387 kb]   (1631 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: سایر موارد
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gavzan H. A review on health benefits of echium oil; as dietary vegetable source of essential fatty acids. Ir J Physiol Pharmacol 2018; 2 (4) :239-226
URL: http://ijpp.phypha.ir/article-1-313-fa.html

گاوزن حکیمه. مروری بر اثرات مفید روغن بذر گل گاوزبان بعنوان منبع گیاهی تامین اسیدهای چرب ضروری. مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران. 1397; 2 (4) :239-226

URL: http://ijpp.phypha.ir/article-1-313-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 4 - ( 10-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران Iranian Journal of Physiology and Pharmacology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645