[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق نشر::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
..
:: دوره 1، شماره 3 - ( 7-1396 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 176-184 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر یک دوره مکمل‌دهی عصاره دارچین بر پاسخ VEGF و اندوستاتین بافت عضلات اندام عقبی بعد از یک جلسه فعالیت وامانده ساز در موش‌های صحرایی مسن
مریم نورشاهی ، فتانه فرهمند* ، محمدرضا بیگدلی
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران
چکیده:   (21568 مشاهده)
مقدمه: هدف از این مطالعه تأثیر یک دوره مکمل‏دهی عصاره دارچین بر میزانVEGF  و اندوستاتین پس از یک جلسه فعالیت وامانده‏ساز در موش‏های صحرایی مسن بود.
روش‌ها: 32 سر موش مسن نژاد ویستار به طور تصادفی در 4 گروه بدون فعالیت ورزشی، دارچین، ورزش وامانده‌­ساز، دارچین + ورزش وامانده­‌ساز تقسیم شدند. موش‏ها در گروه دارچین و دارچین + ورزش، 200mg/kg/day عصاره دارچین به مدت 14 روز از راه گاواژ دریافت کردند. در گروه ورزش وامانده­‌ساز و دارچین + ورزش وامانده‌ساز ابتدا به موشها اجازه داده شد تا با سرعت  m/min10 برای گرم کردن خود روی تردمیل راه بروند. سپس هر 2 دقیقه،  m/min2 به سرعت تردمیل اضافه شد تا به سرعت  m/min28 رسید. سپس موشها را بیهوش نموده و عضله  SOLو EDL بلافاصله و 4 ساعت بعد از فعالیت وامانده ساز خارج شد. میزان پروتئین VEGF و اندوستاتین بافت‏ها با روش western blot اندازه گیری شد. داده‏‌ها با استفاده از آزمون تی مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه (One-Way ANOVA) در سطح معناداری (0/05‌ p ) تجزیه و تحلیل شدند.
یافته­‌ها: در گروه ورزش وامانده ساز میزان پروتئین VEGF بلافاصله بعد از ورزش کاهش (0/05‌p ) و 4 ساعت بعد تنها در تار کند انقباض افزایش یافت
(0/05‌p ). میزان اندوستاتین بلافاصله و 4 ساعت بعد از فعالیت وامانده ساز در تار کند انقباض افزایش داشت (0/05‌ p ). در گروه دارچین سطحVEGF  در تار کند انقباض کاهش و سطح اندوستاتین افزایش یافت (0/05‌ p ). نسبت  VEGFبه اندوستاتین در همه گروه‏ها در تار تند ‏انقباض کاهش یافت. به‌طورکلی مصرف دارچین آنژیوژنز را در تار کند انقباض مهار کرد درحالی که در گروه دارچین + ورزش این اتفاق رخ نداد یعنی فعالیت ورزشی بر اثرات مهاری دارچین بر آنژیوژنز غلبه کرده است.
 
واژه‌های کلیدی: آنتی ‌اکسیدان، اندواستاتین، رگ‌زایی، سالمندی، فعالیت ورزشی وامانده ‌ساز
متن کامل [PDF 1183 kb]   (2392 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nourshahi M, Farahmand F, Bigdeli M R. Effect of cinnamon-extract supplementation on VEGF and Endostatin level in hind leg muscle of aged rats after one session of exhaustive exercise. Ir J Physiol Pharmacol 2017; 1 (3) :184-176
URL: http://ijpp.phypha.ir/article-1-267-fa.html

نورشاهی مریم، فرهمند فتانه، بیگدلی محمدرضا. تاثیر یک دوره مکمل‌دهی عصاره دارچین بر پاسخ VEGF و اندوستاتین بافت عضلات اندام عقبی بعد از یک جلسه فعالیت وامانده ساز در موش‌های صحرایی مسن. مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران. 1396; 1 (3) :184-176

URL: http://ijpp.phypha.ir/article-1-267-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( 7-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران Iranian Journal of Physiology and Pharmacology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645