:: جلد 5 - ::
جلد 5 - صفحات 213-207 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه ارتباط بین پلی مورفیسم ژن سیستاتین C و بیماری آلزایمر با شروع دیررس در یک جمعیت از بیماران ایرانی
زهرا عزیزی* ، سمیرا چوپانی ، ناهید مجلسی
بخش فیزیولوژی و فارماکولوژی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران
چکیده:   (668 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری آلزایمر شایعترین بیماری نورودژنراتیو است که ژنتیک در ایجاد آن نقش دارد. یکی از ژن­های مطرح به عنوان ریسک فاکتور، سیستاتین ث )CST3) می‌باشد. پروتئین این ژن با اتصال به بتاآمیلوئید محلول و ممانعت از تجمع و تشکیل پلاک­های آمیلوئیدی، نوعی عامل بازدارنده در برابر سمیت القاشده توسط بتاآمیلوئید می­‌باشد. همچنین کاهش ترشح CST3 با پلی مورفیسم rs1064039 در ژن این پروتئین مرتبط است. در این مطالعه، ارتباط بین پلی­مرفیسم CST3 و بیماری آلزایمر با شروع دیررس در بیماران ایرانی بررسی شد.
روش‌­ها: برای تعیین ارتباط احتمالی پلی مورفیسم rs1064039 در ژن CST3 با بیماری آلزایمر با شروع دیررس، ما یک مطالعه مورد شاهدی شامل یک گروه با 160 بیمار مبتلا به بیماری آلزایمر و 167 فرد کنترل در همان محدوده سنی انجام دادیم. پس از خونگیری، DNA استخراج و ژنوتیپ هر فرد با استفاده از تکنیک PCR-RFLP تعیین شد. فراوانی آلل­ها در گروه­های سالم و بیمار با آزمون آماری χ2 (مجذور کای) مقایسه شد.
یافته­‌ها: در گروه بیماران فراوانی هوموزیگوت­های G/G کمتر و فراوانی ژنوتیپ G/A بیشتر از گروه کنترل بود (0/05<p ).
نتیجه­‌گیری: به ­نظر می­‌رسد که پلی­مرفیسم rs1064039 در ژن CST3 می‌­تواند با بروز بیماری آلزایمر با شروع دیررس در جمعیت ایرانی مرتبط باشد. باتوجه ­به حداقل سطح معنی­‌داری ژنوتیپ G/A، به­‌نظر ­می­‌رسد این پلی­مورفیسم تأثیرات جزئی در پیشرفت بیماری آلزایمر داشته و یا احتمالا با سایر عوامل خطرساز تداخل دارد.

 
واژه‌های کلیدی:  بیماری آلزایمر، پلی­ مورفیسم، ریسک فاکتور، سیستاتین C (CST3)
متن کامل [PDF 918 kb]   (311 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم اعصاب


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 5 - برگشت به فهرست نسخه ها