:: دوره 4، شماره 1 و 2 - ( 1-1399 ) ::
جلد 4 شماره 1 و 2 صفحات 59-66 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر روزوواستاتین بر یافته های بالینی بیماران مبتلا به سندرم تونل کارپال؛ یک مطالعه آزمایشی مداخله ای
مریم پورصادق فرد ، مهدی کریمیان ، مجتبی نی داوودی ، مسعود حقانی ، مهناز بیات*
مرکز تحقیقات نورولوژی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (1411 مشاهده)
زمینه و هدف: سندرم تونل کارپال شایعترین نوروپاتی عصب مدیان است. شواهدی وجود دارد که استاتین‌­ها ممکن است اثراتی غیر از کاهش کلسترول برای محافظت از اعصاب داشته باشند. این مقاله به بررسی تأثیر روزوواستاتین بر علائم بالینی در بیماران با سندرم تونل کارپال می­پردازد.
روش‌­ها: در این مطالعه مداخله‌­ای،
50 بیمار با سندرم تونل کارپال خفیف تا متوسط با رضایت آگاهانه در دو گروه درمان و کنترل شرکت کردند. روزانه به مدت یک ماه قرص‌­های روزوواستاتین 20 میلی­‌گرم به گروه درمان و دارونما به گروه کنترل داده شد. مطالعه انتقال عصب  بر روی انگشت سوم همه بیماران توسط دو متخصص مغز و اعصاب انجام شد. از مقیاس آنالوگ بصری  برای ارزیابی اثر کاهش‌­دهنده درد استفاده شد. به منظور بررسی شدت درگیری عصب میانی بر اساس متد الکترودیاگنوزیس، از اندازه­‌گیری تاخیر هدایت عصب حسی و حرکتی عصب میانی استفاده شد. شدت علائم و وضعیت عملکرد بیماران نیز توسط پرسشنامه بوستون ارزیابی شد.
یافته­‌ها: نمره درد بیماران در گروه درمان بعد از مداخله
 2/69 ± 3/91 کاهش معنی­‌داری نسبت به قبل از مداخله 3/2 ± 5/8 نشان داد (0/025 = p)  ولی از نظر شدت علائم و وضعیت عملکرد تفاوت معنی‌داری وجود نداشت.  
نتیجه‌­گیری: روزوواستاتین می‌­تواند در کاهش درد همراه با سندرم تونل کارپال موثر باشد. ما بر این باوریم که این کاهش درد می­‌تواند تأثیر قابل­ قبولی بر کیفیت زندگی بیماران داشته باشد و مشکلات آن­ها را کاهش دهد.
واژه‌های کلیدی: الکترو دیاگنوزیس، روزوواستاتین، سندرم تونل کارپ، نوروپاتی عصب مدیان
متن کامل [PDF 1002 kb]   (613 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم اعصاب


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 1 و 2 - ( 1-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها