[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق نشر::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
..
:: دوره 3، شماره 4 - ( 10-1398 ) ::
جلد 3 شماره 4 صفحات 280-287 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر عصاره اتانولی دارچین (Cinnamomum Verum) بر آنزیم های سوربیتول دهیدروژناز سرم و آلدوز ردوکتاز در بافت بیضه و عدسی چشم موش های دیابتی
غلامعلی جلودار* ، ناهید سیاهمرد
بخش فیزیولوژی، گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (1592 مشاهده)
زمینه و هدف: دیابت قندی با عوارض مختلف چشمی‏‏‏‏‏‏‏ ،کلیوی،‏‏ عصبی و تولید مثلی همراه است. فعالیت مسیر پلی­ال که سبب احیای گلوکز به سوربیتول می­‌گردد به دلیل افزایش فعالیت آنزیم­های آلدوز ردوکتاز (AR) و سوربیتول دهیدروژناز (SDH) یکی از مکانیسم­هایی است که در پیشرفت عوارض جانبی دیابت دخالت دارد. مهار آنزیم AR می‌­تواند یکی از اهداف برای جلوگیری از عوارض دیابت باشد.  هدف این مطالعه بررسی اثر عصاره­ اتانولی دارچین بر میزان SDH در سرم و ARدر عدسی چشم و بافت بیضه موش­های دیابتی بود.
روش‌­ها: در این مطالعه
48 موش صحرایی نر بالغ در گروه شامل: گروه کنترل (دریافت­‌کننده حلال) ، گروه کنترل درمان و 2 (دریافت­‌کننده عصاره 250 و 350 میلی گرم در کیلو­گرم وزن بدن روزانه)، گروه کنترل دیابتی (دریافت­‌کننده حلال)، گروه درمان و 2 (به­‌ ترتیب دریافت­‌کننده عصاره 250 و 350 میلی‌­گرم در کیلوگرم وزن بدن روزانه) به مدت یک ماه تحت درمان فوق به­‌وسیله گاواژ قرار گرفتند. دیابت با تزریق یک دوز استرپتوزوتوسین درگروه­‌های دیابتی القا شد. در پایان دوره سرم  موش­ها جهت بررسی میزان SDH و بافت بیضه و عدسی چشم آن­ها جهت بررسی میزان AR  استفاده شد.
یافته‌­ها: دیابت سبب افزایش میزان AR و SDH و تفاوت معنی‌­دار میزان این آنزیم­ها در مقایسه با گروهای کنترل گردید (
0/0001  =). تجویز عصاره­ با دوزهای ذکر شده باعث کاهش معنی­‌دار میزان AR در بیضه و عدسی، همچنین کاهش میزان SDH  سرم در گروه­‌های درمان و 2 در مقایسه با گروه کنترل دیابتی شد (0/0001  =). بین گروه­‌های کنترل تفاوت معنی­‌داری مشاهده نگردید.
نتیجه­‌گیری: عصاره دارچین احتمالاً از طریق کاهش میزان آنزیم­های  ARو SDH میتواند سبب کاهش برخی از عوارض مزمن دیابت شود.


واژه‌های کلیدی: الدوز ردوکتاز، دارچین، دیابت، سوربیتول دهیدروژناز
متن کامل [PDF 1112 kb]   (764 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: غدد درون ریز
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jelodar G, Syamard N. Effect of ethanoic extract of Cinnamomum Verum on serum sorbitol dehydrogenase and aldose reductase activity in the lens and testis of rats with diabetes mellitus. Ir J Physiol Pharmacol 2019; 3 (4) :287-280
URL: http://ijpp.phypha.ir/article-1-423-fa.html

جلودار غلامعلی، سیاهمرد ناهید. تاثیر عصاره اتانولی دارچین (Cinnamomum Verum) بر آنزیم های سوربیتول دهیدروژناز سرم و آلدوز ردوکتاز در بافت بیضه و عدسی چشم موش های دیابتی. مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران. 1398; 3 (4) :287-280

URL: http://ijpp.phypha.ir/article-1-423-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 4 - ( 10-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران Iranian Journal of Physiology and Pharmacology
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645